Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Jövőre véget ér a Ford Mondeo pályafutása

2021. március 26. - Várkonyi Gábor Autóblog
Ha még egy évet húzza, akkor megünnepelhette volna a Mondeo, hogy az első kiadása OT minősítésű lehet. Sajnos azonban jövőre véget ér a pályafutása a Ford bejelentése alapján. Sejthető volt, mert a cég alapjaiban rendezi újra az egész palettáját Európában. Az észak-amerikai piacon "klasszikus" autókat már nem kínálnak, hiszen ezzel nem lehet elég pénz keresni kint, a SUV meg a truck sokkal vaskosabb margóval értékesíthető, erre meg szüksége van a cégnek.

164688172_211734117409544_7350689396621835347_o.jpg
Európában az üzlet régóta döcögősen megy, pedig a gyártási kapacitásaik alapvetően hatékonyan vannak kihasználva, és a termékeik sem rosszak, a jövő mégis a VW-val közös elektromos autókból álló termékportfólió lesz, MEB alapokon.

A Mondeoért kár, a név egybeforrt a jó ár/érték arányú, kedvező helykínálatú, agilisen vezethető középkategóriás autókkal, amelyek céges igáslóként és tisztességes családi autóként is megállták a helyüket, ráadásul mindig kaphatóak voltak 5 ajtós verzióban is, amit én különösen értékelek, mert egy kombinál kicsit elegánsabb, egy szedánnál meg sokkal praktikusabb karosszériaforma.

Az első széria new edge dizájnos facelift verziója, és a 2007-ben a Casino Royale-ban debütált negyedik generáció a két kedvencem. Utóbbiból ipari mennyiség ment át a kezemen, és azt kell mondanom, hogy évekig az egyik legjobb ajánlatnak gondoltam a használtautó piacon, mérsékelt árak mellett nagyon sokat kapott az ember a pénzéért, kifejezetten jó minőségben.

A Ford jövő év elején kifuttatja a szériát, mert az elektromobilitásra és a több pénzt hozó sorozatokra koncentrál a jövőben.

A középkategória jelentősége rohamosan csökken, klasszikus limuzinokra és kombikra egyre kisebb a kereslet, a vásárlók feltartóztathatatlanul a SUV irányba nyomulnak. Érthető a kölniek döntése, még akkor is, ha sajnálom.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr8816480084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása