Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A Mirafiori gyáregység lesz a központja a Stellantis olasz ágának

2021. október 12. - Várkonyi Gábor Autóblog

Olasz sajtójelentések szerint a Stellantis csoport illetékesei az olasz gazdaság és a helyi gyárak számára kedvező terveket mutattak be az ország gazdasági minisztériumának képviselői számára.

245176441_348818727034415_5017507664945427038_n.jpg
A Mirafiori gyáregység lesz a "feje" és a központja a következő években a Stellantis olasz ágának, a lengyel érdekeltségekből is inkább ebbe a gyárba helyezik át a termelés súlypontját. A Maserati grugliasco-i telephelye viszont a hírek szerint bezár. A szigonyos márka az évtized közepétől fokozatosan elektromos márkává alakul, a következő Quattroporte már 2025-től villanyos lesz a hírek szerint, és szintén Torinóban készül majd.

Az Alfa Romeo állítólag teljesen átáll a rendelés alapú gyártásra, azaz nem termelnek raktárra többet, és 2026-ig minden évben be fognak mutatni egy új modellt, kezdve jövőre a Tonale kis SUV-val.

Állítólag a chiphiány miatt jelenleg mindössze 40 százalékos kihasználtsággal futnak a kinti gyárak, ami profit szempontjából az abszolút "gyilkos" zónában van, és jobban fáj a gyártónak, mint a COVID alatti leállások anyagi vonzata.

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr8716718232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása