Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A Rolls-Royce vezetője minden szempontból rekord évre számít az autógyártónál

2021. október 18. - Várkonyi Gábor Autóblog

Torsten Müller-Ötvös interjút adott az Automotive News-nak. A Rolls-Royce vezetője minden szempontból rekord évre számít az autógyártónál.

245984819_353619676554320_4451591925990697574_n.jpg
A brit high-end márkát hidegen hagyja a globálisan tapasztalható összes autóipari kín, ami annak ellenére sem magától értetődő, hogy 5000 körüli éves darabszámmal nyilván más dolgok foglalkoztatják, mint azokat a gyártókat, amelyek ezerszer ennyi autót adnak el.

Chiphiánytól nem kell tartaniuk, jut elég nekik, hiszen a haszonkulcs tekintetében nem kell szerénykedniük. A 2019-es rekord darabszámukat így esélyes, hogy idén túlszárnyalják, ráadásul olyan profitrátával, ami szintén rekordot dönt. Müller-Ötvös nyilatkozata legalábbis ezt engedte sejteni.

A szakember, aki 12 éve vezeti a márkát, elmondta, hogy soha nem tapasztalt ilyen erős keresletet, az amerikai és az ázsiai piac fej-fej mellett versenyez azért, hogy a legnagyobb piacuk legyen idén, de Európában is erős a vásárlói kedv. Az Egyesült Királyságban rekordokat dönt a szerződéskötések száma.

A várakozási idő fél év fölötti, most inkább egy évhez közelít, a használt Rolls-Royce árak pedig 20-50% között emelkedtek az elmúlt időben. Ghostból minden "elkelt", nem tudnak eleget szállítani.

Ami az igazán bombasztikus, és biztos vagyok benne, hogy erre senki sem fogadna: a BMW csoporton belül a Rolls-Royce büszkélkedhet a legfiatalabb vásárlókkal. Igen, még a Mini is öregebb vevőkörrel rendelkezik. 43 év az átlagos Rolls-Royce vásárló kora, és nem csupán az ázsiai fiatal milliárdosoknak köszönhető ez, egy globális trendről számolt be a márka vezetője.

2010-ben ez a szám még 56 év volt...

250 000 eurónál indul a kínálat, 80 000 eurót költenek átlagosan a vásárlók arra, hogy egyéni autóik legyenek, Phantomok esetében 1 millió euró fölötti autók nem ritkák, és egy átlagos Rolls-Royce vásárlónak jellemzően 6 másik ilyen márkájú autója is van.

Két év múlva jön az első teljesen elektromos Rolls-Royce. A töltés nem fog nagy fejfájást okozni Müller-Ötvös szerint a vevőknek, mert jellemzően van már elektromos autójuk a gyűjteményükben, van töltési lehetőségük a jól felszerelt garázsukban, és átlagosan rövid-középtávon használják csak az autóikat, 5000 kilométernél kevesebbet éves szinten, hosszabb úton magángéppel utaznak.

Ahogy mondani szokták: ezeket a gondokat akarom magamnak. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr9616726396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása