Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Úgy tűnik, a Mercedes elengedi a kombikat

2022. január 10. - Várkonyi Gábor Autóblog

Különböző Mercedes blogokban már hónapok óta rebesgetik, mostanra már a mainstream lapok is meg merik írni: a Mercedes elengedi a kombikat.

271685281_407699951146292_638752120510003223_n.jpg
Lassan semmi nem marad, ami szent, de hát a világ változik. Egy jó T-modell ugyanakkor a sváboknál mindig egyet jelentett a maximális használati értékkel, számomra pedig mindig vonzóbb alternatíva volt, és a jövőben is az marad, mint egy SUV.

A hírek szerint azonban a nagy piacokon, az Egyesült Államokban és Kínában a vásárlókat nem különösebben mozgatja egy szép kombi, így a következő években teljesen el fog tűnni a palettáról ez a karosszéria forma. Igen, a nagyobb modelleknél is.

3 év múlva vége a CLA Shotting Brake-nek, a B-osztállyal és az A-osztály szedánnal együtt utód nélkül tűnik el. Utóbbi létére amúgy sem volt igazi magyarázata a németeknek.

A következő utáni E-osztályból már egyáltalán nem lesz kombi. A nemrég bemutatott új C-osztályból pedig ez az utolsó T-modell.

Még két hét sem telt el az évből, de ez már egy rendes gyomros.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr4616809014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csorsza 2022.01.11. 09:55:47

Amúgy hülye németek, német hülyék.

Mr. Megnézzük · http://megneznem.wordpress.com/ 2022.01.12. 21:56:40

Valahol jogos. A Mercedes minek gyártana olyasmit, amit egyre kevesebben keresnek? Én magam a kombik híve vagyok, és ennek megfelelően zavar, hogy a SUV-ok térnyerése okán sorra tűnnek el a kombik a piacról, és hogy lassan az az üdítő kivétel ha egy cég bejelenti, hogy igen 4 év múlva is tervez kombikat forgalmazni (a Volvo pont a minap jelentette be ezt). Ugyanitt a Mercedesnek az elmúlt időszakban nagyon nem ment a kombik rajzolása, nem csak az európai autók prémium szegmensében (Audi, BMW, Volvo láttunk sokkal-sokkal szebb modelleket), de már a középkategóriában (Volkswagen, Opel, Skoda, Seat) is szebbeket találni. Kicsit úgy tűnt mintha kényszerből rajzoltak volna kombit is, mert kell és ez elég a parasztoknak, de inkább a többi autóra helyezték a hangsúlyt...
süti beállítások módosítása