Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Ilyen volt a Lexus első, teljesen elektromos modelljének menetpróbája

2023. március 13. - Várkonyi Gábor Autóblog

Múlt hét csütörtökön pár hónap kihagyás után ismét társ műsorvezető voltam a Millásreggeliben, csütörtökönként a tervek szerint, és ahogy az időm engedi, ez így lesz a jövőben is.

335714974_888007555761315_285424460563297570_n.jpg
A Futómű rovatban a szintetikus üzemanyagok előállításának a folyamatát, és a technológia előnyeit, valamint hátrányait mutattam be.

A Lexus első, teljesen elektromos modelljének menetpróbájáról is beszámoltam. Miért választották a japánok a relatív kicsi akkumulátort a debütáló elektromos modellhez? Ki lehet a vevője az RZ-nek? Millió kilométeres akku garanciát ígérnek hozzá, mi van emögött? Miben különbözik az alapját adó BZ4X-től? Miért tett jót az elektromos hajtás a Lexusnak, ami a vezethetőséget illeti? Milyen volt a "Yoke" kormányzás, ami mechanikai összeköttetés nélküli, folyamatosan változó áttételezésű kormányzást jelent, és a tervek szerint 2 év múlva lesz kapható? Mi a közös egy 20 éves Maybach-ban és az RZ-ben? Kiderül az adásból!

Hallgassátok vissza 25:00-től a Millásreggeli honlapján!

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr2418067710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása