Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A kínai BAIC a harmadik legnagyobb befektető a Daimlernél

2019. július 23. - Várkonyi Gábor Autóblog
image-1430006-mmo_panov9-nyze-1430006.jpg
A harmadik legnagyobb befektetőként a kínai BAIC jelent meg a Daimler háza táján, ezt jelentették be kedden a cég részéről. A legnagyobb egyéni befektető a Daimler konszernnél az autó impériumot építő Geely, amely "fű alatt" vásárolta be magát a svábokhoz, közel 10%-os részesedéssel. A második legnagyobb részvénycsomag a kuvaiti állami vagyonkezelő kezében van.

Az 5%-os részesedés nagyjából 2.4 milliárd eurós piaci értéket képvisel a cégben, a bejelentésre a részvény árfolyam 1%-ot nőtt, 46,54 euróra.

A BAIC régi partnere a Daimlernek a kínai piacon, megjelenésével a Geely túlzott befolyásának kialakulását lehet megelőzni. A Daimlernek is van részesedése a cégben, 2013-ban a BAIC leányvállalatában, a BAIC motorban 9,55%-ot szerezetek. Együtt fejlesztenek és értékesítenek a kínai partnerükkel kínai piacon.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr514976428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása