Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Nem fejleszt több belsőégésű motort az Audi

2021. március 16. - Várkonyi Gábor Autóblog

Another one bites the dust.

161467145_205254434724179_5164184717505634408_n.jpg

Duesmann is bejelentette, hogy az Audi nem fejleszt több belsőégésű motort. Miért? Mert az EURO7 kapcsán nem sok értelme van már ennek. Látható, hogy mire megy ki a játék, ha de facto el fogják lehetetleníteni a belsőégésű motorokat, akkor nincs értelme pénzt tenni ebbe.

"Az EU tervei egy még szigorúbb kipufogógáz normára technikailag hatalmas kihívást jelentenek, ugyanakkor nagyon csekély haszna van ebből a környezetnek. Ez nagyon bekorlátozza a belsőégésűek mozgásterét".

"Nem fogunk új belsőégésűt fejleszteni, többet, hanem a már meglévőeket fogjuk az új előírásokhoz igazítani".

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel lényegesen szűkebb lesz a paletta eleve, és ha valamivel túl nagy lesz a költség, akkor eleve nem lesz folytatás 2025 után, de ez nagyon erősen függ attól, hogy a következő szigorításánál mit fognak tudni még kilobbizni. Lehet, hogy 5 év múlva semmi sem lesz már, mai épeszű költségek mellett belsőégésű motorral gyártható, de elképzelhető, hogy annyit puhítanak az EU elképzelésein, hogy az évtized végéig még kitolódik a dolog.

Tavaly ősszel megírtam, hogy itt a vége a dalnak. Ezek ellen a szabályok ellen nem alakult egységfront az európai autóiparon belül, nem volt kellő tiltakozás a lakosság részéről, fű alatt pedig mindent megváltoztatott, alig egy év alatt. Törvénybe sem kellett iktatni, elég volt fenyegetni vele, és belengetni, hogy a cégek irányt változtassanak. Nagy böjtje lesz még ennek.

Duesmann boldogan arról beszél, hogy a Q4 e-tron tavasszal egy olyan modell lesz, ami sokak számára "elérhető elektromobilitást jelent majd". Egy Fiat Panda, Skoda Fabia, vagy Suzuki Swift vásárló szerintem megkönnyebbült a hír hallatán. Cinikus ez.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr2816466202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shadowbull 2021.03.16. 15:52:05

Rosszul ertelmezted a nyilatkozatot. Teljesen uj motorcsaladot nem fognak fejleszteni, csak a meglevoket fogjak tovabbfejleszteni. de ez meg szimplan marketing bullshit.
süti beállítások módosítása