Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Nem biztos, hogy jó irány a Mercedes-Benz "luxus" stratégiája

2024. január 12. - Várkonyi Gábor Autóblog

A tegnapi Millásreggeliben a Futómű rovatban arról beszéltem, hogy a Mercedes-Benz "luxus" stratégiája, illetve a konszernvezér Ola Källenius víziója a cég jövőjéről egyre komolyabb kritikának van kitéve.

419447338_881480287101587_4010417446843135441_n.jpg
A svábok svéd vezetője leegyszerűsítve a mihamarabbi teljes villanyátállást és a high-end modellek értékesítési arányának jelentős növekedését tűzte ki célul. A Mercedes-Benz hagyatéka ugyan utolérhetetlen a világ autóiparában, de a csillagos márka vevői sem szeretik, ha túlárazva kapják ugyanazt, amit eddig, arról nem beszélve, hogy Källenius számos, évtizedek óta jól működő területről fújt visszavonulót, "luxus" stratégiára fókuszálva. A Covid alatt, egy mesterséges környezetben nem tűnt fel a felületes szemlélőnek, hogy mekkora gond lehet ebből később. A beszakadó kereslet, a hatalmas kedvezményekkel nehezen piacra szorított villanyos modellek és a palotaforradalmat kiáltó hálózat azonban jelzi, hogy váltásra van szükség. 

Hallgassátok vissza a beszélgetést a Millásreggeli honlapján, 23:30-tól indul a Futómű.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr2418301019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása