Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Időutazás az autóipar legszebb időszakába

2021. március 19. - Várkonyi Gábor Autóblog

A délelőtti Mazda sajtótájékoztatón levetített rövid film mostantól elérhető a Youtube-on. Nagyon nagyon ajánlom. Egy csodás időutazás az autóipar legszebb időszakába, a hatvanas évek utáni érába. A japán és az olasz kultúra egymást megtermékenyítő időszakába, ami számtalan csodás autót, lélegzetelállító kreációt hozott létre. A fegyelmezett, hagyományra, klasszikus értékekre adó japánok az élet igenlő, stílust a génjeikben hordozó olaszokkal karöltve korszakos dolgokra képesek.

162526540_206855237897432_126348378631834283_o.jpg
Jó látni a képkockákon Európa fénykorát. Amikor a kultúra, az esztétika és a technológia fellegvára volt az öreg kontinens. Izgalmas hallani olyan a történetet, amelyben egy 20 éves japán fiú motorral (!) indul el japánból, hogy Olaszországba megérkezve megtalálja álmai országát. Giorgetto Giugiaro személyesen meséli el, hogyan indult a karrierje, hogyan nevelte apja, hogy kihozza magából a legtöbbet, miként alakult a japánokkal az együttműködés, hogy vették fel a Fiat után a Bertone-hoz.

Figyelemre méltó az is, hogy a Mazda formatervezője második generációban foglalja el ezt az állást.

Minden megszólalót összeköt egy dolog: mindegyikük élete egy tárgy körül forog, egy dologban összpontosul a szenvedélyük, egy dolognak szentelik a mindennapjaikat: az autónak. Alázattal és hálával. Megmagyarázhatatlan vonzalommal. Megható és felemelő.

Itt tudjátok megnézni.

14 perc. Szánjátok rá. Nem fogtok csalódni.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr3616470308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miert? 2021.03.20. 09:57:31

Kedves Gábor

A fiatalokat csak a jövő érdekli, mert nincs múltjuk.
Az öregek csak a múlttal foglalkoznak, mert nincs jövőjük.
A kettő metszéspontjában, a jelenben, a múltra már nem tudunk hatni, legfeljebb tanulhatunk belőle, de a jövő alakitása még a kezünkben van.
üdvözlettel
süti beállítások módosítása